HTML

Gyémánt üzletről

Gyémánt üzletről, ékszerekről, kövekről

Friss topikok

Linkblog

Gyémánt mint befektetés

2010.12.12. 19:54 :: duhist

Nagyon rég nem volt frissítve a blog, ezért elnézést kérek mindenkitől.

Mostanában viszonylag sok megkeresés érkezett abban a témakörben, hogy befektetési célzattal vásárolnának gyémántot. Így most nagyon röviden összefoglalom a lényeget.

 

Alapvetően ha valaki befektetés célzattal vesz gyémántot, tisztában kell lennie, hogy a hagyományosan vett értelemben vett hozamot nem tud igazán realizálni. Az árak alapvetően kereslet-kínálat és a nemzetközi piac pénzügyi helyzetéből alakul. Természetesen bizonyos távon lehet hasznot realizálni, azt viszont csak hosszabb távon, akár évtizedes távlatban lehet elérni. Maga a gyémánt rövid távon inkább amolyan értékálló befektetésnek való, akár a nemesfémek. Ha a nemesfémek piacára kitekintünk, azon belül is az arany piacra, inkább hosszabb távon realizálható nyereség. Rövid távon csak amolyan trükközéssel az árutőzsdén. Mivel a gyémánt piacon ilyen nincs, ez a fajta trükközés nem járható út.

Ha úgy gondolja, hogy a gyémántot mint befektetést választja, akkor a leginkább értékmegőrző gyémántok az SI és VS tisztaságú kövek. Kereslet szempontjából a 0,2 és 1 karát nagyságú kövek amelyek keresettek, és viszonylag könnyebben eladhatóak. Bár ez nem feltétlen igaz Magyarország esetében, hiszen nálunk még nincs meg ez a fajta piac és kultúra.

A kövek vásárlásánál elég sok mindent kell figyelembe venni, hiszen egy értékmeghatározásnál komplexen vesznek figyelembe objektív és szubjektív dolgokat egyaránt.

Szólj hozzá!

Címkék: gyémánt befektetési

A bejegyzés trackback címe:

https://dudu.blog.hu/api/trackback/id/tr992511591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása